Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Här publicerar vi vanliga frågor. Om du har en fråga du vill ha svar på, skicka den till This is a mailto link

Hur får jag tävlingslicens?

För att få tävlingslicens måste du ha Skyttekortet, det utfärdas efter en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet.

 

Du måste också vara medlem i klubben. Meddela oss numret på ditt skyttekort, så utfärdar vi en tävlingslicens.

 

Läs mer om skyttekortet: idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Utbildning/Skyttekort/

 

Visa svar


Dölj svar


Jag skulle behöva hjälp av en instruktör på skjutbanan. Finns det?

Ja - klubben har fler utbildade skytteinstruktörer som gärna hjälper till. Vi har inte schemalagt detta, så du kan fråga i klubbhuset om det finns nån som kan hjälpa dig. Kom ihåg att alla våra instruktörer jobbar ideellt och gratis bara för våra medlemmars skull.

 

Visa svar


Dölj svar


Kan jag köpa ammunition på skjutbanan?

Vi har ammunition att sälja - stålhagel kaliber 12 och kulammunition kaliber 6,5 och 22 LR. Har du någon annan kaliber måste du ta med din egen. Vi säljer endast ammunition för en serie i taget och för omedelbar förbrukning. 

 

Visa svar


Dölj svar


Kan jag låna vapen på skjutbanan när jag vill skjuta?

Ja - klubben har 10 hagelgevär och 3 älgstudsare som alla medlemmar får låna. Det är ofta flera personer som vill låna, så du kanske måste samsas med andra medlemmar om gevären. Det går inte att boka en bössa i förväg - först till kvarn gäller!

 

Utbildningar och provtagningar har förtur till gevären, så du kan inte alltid räkna med att din favorit finns tillgänglig.

 

Visa svar


Dölj svar


Får man använda skjutbanorna till inskjutning när det inte är någon annan aktivitet?

Ja. Men - bara för medlemmar i klubben och med dom vapen som banorna är godkända för. Och det är mycket viktigt att du inte skjuter sönder något och städar efter dig. Målmaterial som används ska vara måltavlor som placeras på målvallen.

 

Det är inte tillåtet att placera föremål som stenar eller glas på vallen och skjuta på! Det är inte tillåtet att skjuta med kulvapen på hagelbanorna eller att skjuta lerduvor på kulbanorna!

 

Visa svar


Dölj svar


Jat har betalat min medlemsavgift, men inte fått något medlemskort utskickat.

Östersunds jaktskytteklubb använder sig inte av medlemskort. Det blir för mycket administration att skriva ut och posta dessa. Vi registrerar alla medlemmar i medlemsregistret i IdrottOnline och medlemskap kontrolleras direkt i registret vid behov. En utskriven lista finns i klubbhuset och på älgbanan.

 

Visa svar


Dölj svar


Gilla vår Facebook-sida så är du gullig!

 

Postadress:
Östersunds JSK - Skyttesport
Box 627
83127 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info