Hoppa till sidans innehåll

Skjutledarutbildning

26 APR 2018 22:26
Klubben bjuder in till skjutledarutbildning. Vi betalar avgiften för alla medlemmar som vill delta
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 22:28

Vid all skjutning ska en skjutledare utses. Skjutledaren ska vara väl insatt i gällande säkerhetsbestämmelser och närmast ansvarig för att åtgärder vidtages för att förebygga olyckshändelser vid skjutningen. Styrelsen ansvarar för att funktionärer är kunniga och utbildade för sina uppgifter. SäkB ska följas, uppstår det andra former av skytte som inte regleras i detta reglemente ska ATR rådfrågas. Den som frångår bestämmelserna i SäkB april 2015 rev upplaga tar fullt ansvar för gjord åtgärd.

Under denna kväll tar vi upp viktiga säkerhetsfrågor som skjutledaren måste känna till och ansvara för samt allmänt vad gäller säkerheten på banan och underhåll av denna samt vad försäkringen täcker då man har ett medlemskap i Jägareförbundet. Vi går också igenom vad som gäller vid skytte i terräng, riskområden och beräkning av dessa. 

Datum för utbildning :                     

3 maj - Frösön, 18.30                         anmälan senast 26 april

16 maj – Sollefteå, 18.30                  anmälan senast 2 maj

Kostnad : 100 kr/deltagare, smarrigt fika ingår. Jaktskytteklubben/banan anmäler hur många som ska delta och på vilken plats. Jägareförbundet fakturerar sedan klubben om inget annat överenskommits.

Anmälan : Till This is a mailto link eller 010-584 76 49.

Utbildare: Christel Johansson

Utbildning kan också beställas och om vi fixar lokal och fika så kostar det 100 kr/person eller om ni själva står för fikat och lokal så kör vi utan kostnad. Bör dock vara minst 10 deltagare.

 

Skribent: Magnus Hansson
Epost: This is a mailto link

Gilla vår Facebook-sida så är du gullig!

 

Postadress:
Östersunds JSK - Skyttesport
Box 627
83127 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info