Hoppa till sidans innehåll

Nytt om Coronaviruset och skytteverksamheten

07 APR 2020 22:58
Nu har Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer i allmänna råd som berör skyttet i både tävling och träning. Detta med anledning av bl.a. förbudet att högst 50 personer får samlas på en plats.
  • Uppdaterad: 07 APR 2020 22:58

Efter att regeringen utfärdat ett förbud har Folkhälsomyndigheten gett nya rekommendationer att alla tävlingar, cuper etc ska ställas in inom idrotten. Efter det har även RF (Riksidrottsförbundet) och Skyttesportförbundet gett rekommendationer om tävling och träning.

Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens förbud kommit ut med nya rekommendationer i så kallade allmänna råd. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus.

Detta gäller tillsvidare. Den 2 april kom Folkhälsomyndigheten med ett förtydligande om att träningsmatcher utomhus kan genomföras i lagidrotter. Detta gör att vi kan fortsätta träna skytte på våra banor och i övrigt följer rekomndationerna.

Jägareförbundet tar självklart sitt ansvar och rekommenderar sina klubbar att ställa in alternativt flytta fram sina tävlingar för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset. I de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten finns även andra punkter som riktar sig till idrottsrörelsen:

  • Undvik närkontakt vid idrottsutövande
  • Träna utomhus när så är möjligt
  • Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel
  • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till
varandra. Det är viktigt att hålla fysiskt avstånd till varandra enligt de nya
rekommendationerna. Enligt Folkhälsomyndigheten kan dock klubbarna fortsätta att träna så länge deras riskbedömning följs 
och de punkter som anges ovan.

Skribent: Magnus Hansson
E-post: This is a mailto link

Gilla vår Facebook-sida så är du gullig!

 

Postadress:
Östersunds JSK - Skyttesport
Box 627
83127 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info