Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade riktlinjer kring idrott och träning från 14 juni

02 JUN 2020 10:50
Från och med den 14 juni ändrar Folkhälsomyndigheten sina rekommendationer så att idrottstävlingar, matcher och cuper tillåts i alla åldrar. Detta ska inte ses som lättnad av restriktioner, utan övriga rekommendationer ska fortsatt följas.
  • Skapad: 02 JUN 2020 10:50

För att få ordna matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper måste arrangerande förening genomföra de i enlighet med Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer. Det innebär att detta gäller:

  • Aktiviteten ska om möjligt ske utomhus
  • Arrangerande förening ska respektera begränsningarna för offentliga sammankomster och tillställningar (max 50 personer är tillåtet).

För att arrangera matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper på kommunens ytor ska ni göra riskbedömning innan vi godkänner bokning av yta.

Gör riskbedömning via e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gäller det löpande verksamhet ska ni göra en riskbedömning på er egen verksamhet. Då använder ni inte vår e-tjänst, utan följer Folkhälsomyndighetens tjänst.

Gör riskbedömning via Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten menar också att man från 14 juni inte behöver undvika närkontakt mellan idrottsutövare, samt att nödvändiga resor i samband med yrkesutövande av idrott på elitnivå får genomföras. Däremot kan andra idrottstävlingar på lägre nivå, som innebär att tävlande och funktionärer behöver resa längre sträckor över landet, bara arrangeras ifall nuvarande reserestriktioner hävs. Det är fortsatt viktigt att vi alla fortsätter att följa rekommendationerna för att minska risken för smittspridning.

Förutom ovanstående, gäller även detta:

  • Endast friska personer får delta i aktiviteten. Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
  • Byt om hemma före och efter aktivitet (tills annat beslut fattas är alla kommunens omklädningsrum stängda)
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Erbjud möjlighet till god handhygien – antingen handtvätt eller handdesinfektionsmedel.
  • Information om allmänna hygienråd (exempelvis affischer – finns på www.ostersund.se/corona för att ladda ner om ni vill skriva ut och sätta upp egna).

Föreningar måste följa dessa rekommendationer

Östersunds kommun har beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket innebär att föreningar som vill nyttja kommunens idrottsytor samt löpande söker och får bidrag måste följa rekommendationerna.

Skribent: Magnus Hansson
E-post: This is a mailto link

Gilla vår Facebook-sida så är du gullig!

 

Postadress:
Östersunds JSK - Skyttesport
Box 627
83127 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info