Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Allsvenskan i lerduvor 2019

07 APR 2019 16:23
Allsvenskan skjuts som en hemmabanetävling på egen bana. En klubb kan anmäla flera lag i samma lerduvegren. Varje deltagande lag skall föranmäla 3-5 skyttar att skjuta i sitt lag.
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 16:23

Aktuella grenar i år är, som föregående år, Nordisk Trap, Olympisk Skeet och Nationell Skeet.

Allsvenskan skjuts som en hemmabanetävling på egen bana. En klubb kan anmäla flera lag i samma lerduvegren. Varje deltagande lag skall föranmäla 3-5 skyttar (se förklaring längst ned) att skjuta i sitt lag. De tre bästa individuella resultaten i laget per omgång räknas till lagresultatet. Varje skytt skall i varje omgång skjuta 2 serier om 25 duvor d.v.s. totalt 50 duvor.

Svenska Skyttesportförbundets regler gäller för respektive lerduvegren. Alla deltagare i allsvenskan skall ha Tävlingslicens som inbegriper ett skyttekort för lerduva.

Vi kommer att skjuta i divisioner omfattande åtta lag, d.v.s. 7 omgångar. Planera skjutningarna så, att ni hinner redovisa resultaten senast enligt följande datum:

Omg. 1: 13 maj
Omg. 2: 27 maj
Omg. 3: 10 juni
Omg. 4: 24 juni
Omg. 5: 22 juli 
Omg. 6: 5 augusti
Omg. 7: 19 augusti

Är det något lag, som inte har redovisat sitt resultat i tid enligt ovan, så döms det laget som förlorare. Resultat skickas med e-post till This is a mailto link

Anmälan via E-post till This is a mailto link. Anmälan ska ange i vilken gren deltagande lag ska skjuta samt klubbnamn och adress till lagansvarig med e-postadress och telefonnummer för respektive lag. Anmälan skall också innehålla namnuppgift och licensnummer på deltagarna i resp. lag. Lagen kommer att delas in i divisioner i första hand baserat på fjolårets resultat. Nya lag, som anmäler sig placeras i lägre division, för att nästa år placeras efter resultat.

Redovisningsblanketter kommer att skickas till lagledarna via E-post.
Resultaten kommer att läggas ut löpande på hemsidan under rubriken Allsvenskan 2019 under sektionens tävlingsverksamhet.
Priser i form av plaketter, lerduvepins och diplom kommer att delas ut till de tre första lagen i respektive division.De främsta individuella resultaten i varje omgång kommer att redovisas.

Startavgiften är 500 kr per lag och ska sättas in på konto nr 5177 01 300 63 i SE-banken med angivande av klubbnamn i meddelande till mottagaren. Sista anmälningsdag är 2019-04-24 och efter detta datum tas inga anmälningar emot.

Att det nu blir möjligt att nominera upp till fem i laget, innebär inte att man måste ha fem i laget, det går även att nominera 4 eller minimum tre till sitt lag. Förklaringen till denna form av flexibilitet är i huvudsak två skäl:

1. Om någon skytt råkar ha ”en inte så bra dag”, så räknas inte det resultatet med bland de tre delresultaten som utgör den omgångens lagresultat.

2. Sedan så har vi det här med sjukdomar, jobb, semestertider osv. Med tillgång till fem i laget minimeras chanserna (vilket har hänt tidigare), att ett lag tvingas lämna W/O eller skicka in ett lagresultat med en vakans d.v.s. med bara ett eller två delresultat. Det ska med denna lösning mycket till, innan man inom laget under en två veckorsperiod inte ska lyckas med att få ihop det minimum av de tre skyttar som behövs.

Tävlingsledare: Stig Andersson, Trollhättan, mobil 076-298 0520

Skribent: Magnus Hansson
Epost: This is a mailto link

Gilla vår Facebook-sida så är du gullig!

 

Postadress:
Östersunds JSK - Skyttesport
Box 627
83127 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info